b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>

onsdag 11 april 2018

Välgörenhet vi stödjer


Jag kan börja med att avslöja att jag hatar att betala skatt. En allt för stor del av min lön försvinner och jag har otroligt svårt att se vart pengarna tar vägen.
Men vad jag dock kan se är hur det slösas från politiker både på lokal som nationell nivå vilket helt klart snabbar på tillväxten av gråa hårstrån. 

Vår motpol till att vi inte ser vart våra skattepengar går är att säkerställa att vi skänker pengar till sådant vi brinner för. Eftersom varje Svensson i Sverige idag har det ganska bra ställt så tycker jag att skänka lite pengar till välgörenhet borde vara en lika stor självklarhet som att spara undan till sig själv.

I det här inlägget tänkte jag lyfta dom 3 organisationer som vi stödjer idag. Det är 3 organisationer som i mina ögon har ett väldigt bra syfte och på det sättet kan vi hjälpa djur och barn vilket är hjärtefrågor för oss.
Jag vill även förtydliga att jag inte på något sätt har ett ekonomiskt intresse i att nämna organisationerna utan det är helt enkelt att jag står bakom det dom arbetar för.

" Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. "

Att ha barn är den största gåvan som finns. Att ha sjuka barn är den värsta oron som finns. Lägg därtill att cancer är skit i alla dess former så är valet givet att stödja barncancerfonden. Kan vi ha en promille i att ett cancersjukt barn bli friskt så är det värt allt.
"Min Stora Dag är den enda rikstäckande organisationen som gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser i Sverige."

Som jag nämnde kring barncancerfonden så är att hjälpa sjuka barn en viktig fråga för oss. Som namnet säger så handlar det om att ge sjuka barn en stor dag, en dag där deras drömmar blir verklighet och där sjukhusväggarna byts ut mot ren lycka. Därför känns det fantastiskt att kunna ge bidrag som gör att barn och familjer som går igenom ett helvete kan få lite mer glädje i en annars tuff och omtumlande tillvaro.

"World Animal Protection är en av världens största internationella djurskyddsorganisationer. Vi hjälper djur på alla nivåer, från direkta insatser till långsiktig politisk påverkan."

Djurplågeri i alla dess former är något både jag och min sambo avskyr. Att därför kunna bidra till en organisation som arbetar aktivt för att stoppa det är för oss ett självklart val.

Vad tycker du om välgörenhet? Skänker du något själv och till vilka organisationer? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Gillar du inlägget? Dela isåfall gärna inlägget och bloggen till andra!

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag har följt ekonomibloggar sedan ca 10 år men aldrig kommenterat. Men här blir min första kommentar. Jag håller med om att välgörenhet är en viktig del. Framförallt värmer det i hjärtat att hjälpa. Själv är jag tigerfadder hos WWF. Hjälper även till att bevara Sveriges sista gammelskog genom att vara skogsfadder hos Naturarvet. Ett tipps är att man även kan gå in på Naturarvet.se och göra ett klick för skogen varje dag. Det är helt gratis och varje klick bidrar till insamlingen. Den tredje organisationen som jag stöttar varje månad är savekoreandogs. Denna ideella organisation drivs av en fantastisk (!!!) kvinna i Sydkorea som ägnar sitt liv åt att rädda hundar som föds upp i Sydkorea på dogfarms för att bli mat. Hon jobbar också mkt för att på politisk nivå förbjuda hundfarmningen. /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken ära att vara bloggen som får din första kommentar, stort tack!
   Tack även för tipsen på organisationer att stödja, jag ska helt klart titta närmare på dem.

   Radera