b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>

tisdag 24 april 2018

Månadsbudget - Maj 2018


11 månader sedan jag senaste skrev ut en månadsbudget. Kan såklart bero på att det var ett långt break från bloggen men ändå. Det känns riktigt kul att försöka komma tillbaka till sparandet igen efter ett turbulent år.

Intäkter i Maj

Vi hoppar direkt in på intäkterna och där får jag äntligen en hel lön igen vilket är skönt. Eftersom vi inte visste hur den här månaden skulle se ut så har min sambo tagit ut extra mycket föräldradagar vilket gör att vi har högre intäkter än vanligt.

Inkomster
Lön31 543 kr
Föräldrapeng13 439 kr
44 982 kr

Utgifter i Maj

Utgifterna i maj är lite högre än vanligt. Totalt landar utgifterna på 37 928kr. Av utgifterna så är det övrigt och mat som sticker ut.
Övrigt är i maj på nästan 8000kr. Dock beror det främst på inköp till barnen samt en del andra temporära kostnader. I normala fall bör övrigt ligga runt 4000kr vilket ger oss mer att spara.

Matkontot har vi helt tappat kontrollen på och för att åtgärda det har vi nu skaffat ICA-kort. Nu kommer vi direkt vid lön föra över matpengar till korten för att enbart använda dom vid mathandling. Det bör ge oss större kontroll och sannolikt minskar den här posten efter första test-månaden.

Dags att betala fordonsskatt dessutom vilket drar av 1000kr på fordon.

Sparande i Maj

Som ni ser i grafen ovan hamnar sparkvoten i maj på 15,6% vilket vi är nöjda med.
Fördelningen kommer se ut som följande. Under året kommer endast 10% av sparandet att gå till vårt aktiekonto då fokus ligger på att spara pengar inför den stundande flytten.

Sparande
Avanza700 kr
Buffert6 300 kr
Totalt Sparande7 000 kr
Igår skrev jag ett inlägg om sparmålen 2018 och vi kan konstatera att vi första månaden slår det med råge. Riktigt skönt med en bra start då det garanterat kommer komma tuffare månader.

Hur ser ditt sparande ut i maj? Har du fått en löneökning som ökar ditt sparande? Kommentera gärna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar