b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>

söndag 18 mars 2018

Tankar om bloggen då och nuFörst och främst vill jag tacka alla er som hört av er med glada tillrop att bloggen är tillbaka och även för all omtanke ni visar kring den kämpiga perioden min familj gick igenom, det värmer!  

Jag tänkte idag kolla närmare på hur bloggen utvecklades under tiden jag var aktiv samt vad som jag tror var anledningen till att jag tog ett långt break från bloggen. Sist men inte minst tänkte jag gå igenom hur jag tänker att bloggen ska användas framöver.

Hoppas ni vill ta er tiden att läsa igenom inlägget och komma med tankar och synpunkter på bloggen förut och hur ni ser på förändringarna. 

Tanken med bloggen vid start


"Anledningen till att jag idag valde att starta en blogg är helt enkelt för att hålla koll på mig själv.
Sedan några år har jag haft ett passivt intresse för att utveckla min och min familjs ekonomi och sedan några månader har jag också arbetat mer aktivt för att något faktiskt ska ske.

Med en blogg så blir det som att skriva till en publik vilket för mig innebär att jag får tänka på vad jag skriver och se till att hela tiden läsa och vidareutbilda mig för att kunna posta intressanta inlägg."

Så summerade jag i första inlägget varför jag skulle starta en blogg. Jag ville utvecklas genom att läsa och lära mig nya saker och sedan föra in det i bloggen för att ha det som ett register. Jag ville även utveckla mitt skrivande genom att skriva till en publik.

Det började väldigt bra men snabbt, kanske för att passa in bland finansbloggarna, så fick mitt liv och min blogg ett överdrivet stort fokus på börsen och bolagsrapporter vilket också återspeglades i typen av inlägg jag skrev.

Sparkvot blev livets viktigaste nyckeltal och ju mer jag kunde snåla desto bättre var det. Sparande är extremt viktigt och att skära utgifter likaså men fokuset på det tog över mycket annat.

Någonstans där tappade jag även lite av glädjen för bloggen då jag insåg att min drivkraft kanske inte främst handlar om att läsa bolagsrapporter och göra amatöranalyser av dem. Där finns det andra som gör det så mycket bättre och att skriva utan glädje är ett bra sätt att helt dränera kvaliteten på innehållet vilket jag inte heller ville göra. 

Läsarskaran växte fort till min stora glädje men tillslut kände jag att jag skrev om något jag inte brann för bara för att ni läsare skulle vara nöjda. Och det blev en stress att hela tiden behöva producera nytt material vilket om tillslut ledde till att bloggen lades på is.

Tanken var inte att pausen skulle bli så lång men som jag var inne på i gårdagens inlägg så var andra halvan av 2017 samt början av 2018 en lång radda av prövningar för familjen och där fanns ingen energi att kasta mig på bloggen igen. 

Bloggen framöver

Men nu är jag alltså här igen, motiverad att ta vid men på ett något annorlunda sätt. 
Bloggen handlar även fortsättningsvis om min familjs privatekonomi. 
Men större fokus kommer läggas på livspussel och utmaningar med att vara tvåbarnsförälder. Sparande kommer fortsätta vara en viktig del men inte på samma sätt som tidigare. 
Generella tankar om ekonomi samt andra närliggande områden kommer tas upp och mycket fokus kommer ligga på tankar och råd kring karriärutveckling vilket är ett ämne jag brinner för.

Investeringar och börsen kommer fortsatt vara en del av innehållet men inte alls på det sättet som tidigare. Bolagsrapporter, aktieanalyser och den typen av inlägg kommer helt försvinna i framtiden då jag inte finner energin till den typen av inlägg men inte heller kan skriva det på ett sätt som faktiskt ger er läsare någon större koll.

Bloggen kommer kortfattat vara en personlig berättelse om livet, karriär och privatekonomi framöver men inte en investeringsblogg. 

För att visa på lite av vad förändringarna förhoppningsvis leder till så blir det;

Lite fler inlägg av den här karaktären:

Främst 2 saker. För det första så kommer bloggen vara mycket roligare och friare för mig att skriva vilket säkerligen kommer återspeglas i inläggen.
Det andra är att jag tror att inläggen generellt kommer hålla en högre kvalitet samt vara mer läsvärda för er läsare. Det finns så många bättre bloggar om aktiemarknaden och investeringar ( Kolla bloggar jag läser till höger så hittar ni flera av dem) och då är det bättre att jag bidrar med något jag tycker är roligare. Så kan jag vara en glad läsare av dem riktigt bra investeringsbloggarna istället.

Allt i bloggens utformning och kring målen kommer ses över då dem inte är helt aktuella mot vart jag och familjen är på väg idag. Huvudmålet på 10 miljoner kronor i egna tillgångar stor dock fast.

Tack för att ni läser bloggen och har läst det här inlägget. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa bloggen under en liten annorlunda utformning och att ni kommer finna ett ännu större värde i bloggen framver. För er som inte intresserar er av bloggens framtida ämnen så har jag full förståelse för det och tackar för att ni hängt med i början av resan! 

Kommentera gärna era tankar kring bloggen, vad tycker ni om omvändningen som bloggen gör och kommer ni fortsätta följa den? Tack!


6 kommentarer:

 1. Jag har inte läst din blogg tidigare men ser framemot att följa dig nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Pappa betalar? Och kul att du vill följa med framöver!

   Radera
 2. Det är just de inläggen som du skrev ska komma mer av som jag uppskattar, så vi fortsätter följa :) Gillar när det blir mer personliga tankar men ändå målinriktat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Linn!
   Kul att höra att du uppskattar den typen av inlägg och fortsätter följa med på resan! :)

   Radera
 3. Det blir nog en bra blogg framöver ändå detta. För det brukar ju som sagt var märkas vad man brinner för, eller inte. Jag kunde tidigare också känna press att producera inlägg i viss takt på min blogg. Men, sedan bestämde jag en dag för att takten är oviktig. Och jag skriver om det som faller mig in, det jag vill ha sagt.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Investeraren!
   Ja jag hoppas att den kommer bli bättre framöver och inte bli lika forcerad som jag kände att den blev förut.
   Intressant att höra att du har liknande erfarenheter, tror många som håller igång över en längre tid når just den barriären.

   Radera