b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>

tisdag 25 april 2017

Sammanfattning April
April var första hela månaden med bloggen och således även första månaden med en offentlig månadsbudget.
Jag sammanfattade budgeten för månaden samt sparkvoten i det här inlägget.

5000kr skulle alltså tillföras aktie samt buffertkontot vilket skulle leda till att vi hade ett eget kapital på 27 754kr.

Utfall

När månaden nu nästan är över och nästa lön trillar in på kontot så har vi såhär mycket sparat.


Aktiekonto19 536 kr
Sparkonto12 144 kr
Totalt eget kapital31 680 kr

4000kr mer än budgeterat alltså! Tyvärr är det inte lika glada nyheter som det ser ut som eftersom jag hade glömt både en stor utgift samt ett stort tillskott in i kassan.
Vi fick 8800kr i skatteåterbäring vilket direkt åkte in på sparkontona, men vi köpte även möbler som varit planerat länge för ca 2000kr så där föll en del bort.

Ett terrordåd gjorde att det enda sättet för mig att komma hem var en taxiresa på över tusenlappen, dock känner jag inte att jag kan klaga över det då jag kom hem med hälsan i behåll.

Trots att vi sparade en hel del pengar på mat den här månaden så gick vi över budget med 500kr vilket påverkade vår buffert.

Bebisen här hemma bestämde sig även för att det var färdig-ammat vilket inneburit mycket pengar på mjölkersättning. Därtill blev det ett besök på akuten samt konstaterat kolik vilket innebar ytterligare dyrbara slantar på magdroppar och nappflaskor som kunde hjälpa.

Med andra ord var det en tuff månad ekonomisk och vår sparkvot exklusive semesterersättningen hamnade tillslut på nästan 0 vilket är ett nytt lägsta rekord för oss, trist!

Vad har varit bra

När man summerar månaden så är det lätt att bli dyster. 
Vi har alltid haft en sparkvot på över 10% och första månaden med bloggen vore det ju kul att faktiskt visa att man kan spara. Tyvärr blev det tvärtom och jag får istället visa att livet ibland kommer emellan en själv och sitt spartänk.

Nåja, för att kicka igång mig själv inför nästa månad så tänkte jag lista några punkter som jag tycker har varit bra med April som jag tar med mig in i Maj,

  • Minskad matbudget - Vi sparade in 1400kr i matkostnader mot föregående månad vilket gjorde att vi gick +/- 0 istället för minus i April.
  • Twitter - Jag har varit någorlunda aktiv på twitter vilket sammanfört mig med intressanta personer och lärorika diskussioner.
  • Bloggen - Jag har hållit mitt mål att blogga minst 5 gånger i veckan. Antal läsare har stadigt ökat vecka för vecka och jag har fått en hel del kommentarer vilket jag uppskattar mycket.
  • Utdelningar - Inte många kronor men det ramlar in.
Det har varit en väldigt lärorik månad där jag har utvecklats mycket genom att blogga och delta i disskusioner. Era kommentarer peppar mig mycket och trots en riktigt svag månad är jag taggad på att arbeta ännu hårdare för att nå målen!

Hur har er månad gått? Kunde ni nå en bra sparkvot? Kommentera gärna!

Follow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar