b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>

fredag 21 april 2017

Delårsrapport från Cloetta

Rapportsäsongen fortsätter för fullt och idag har delårsrapporten för första kvartalet trillat in från Cloetta och jag tänkte titta lite närmre på den.
Här kan ni läsa min bolagspresentation av Cloetta>.

Cloettas Delårsrapport

Något som såklart är extra intressant i den här rapporten är att få läsa VD-orden från nytillträdde VDn Henri de Sauvage-Nolting.
Jag tycker inte att man ska vara för kritisk mot en svag rapport då jag tycker att Cloetta själva nämner vad nedgången beror på.

"Försäljningen ökade eller var oförändrad i Finland, Nederländerna, England, Danmark, Norge och på exportmarknaderna, vilket i huvudsak motverkades av en försäljningsnedgång i Sverige och inom kontraktstillverkning. I Sverige minskade försäljningen endast inom lösvikt, vilket främst beror på en senare påsk, men också på en tuff jämförelse, eftersom nya lösgodiskoncept lanserades under det första kvartalet föregående år"
Påskens placering i April påverkar många e-handlares första kvartal positivt men något som det direkt motarbetar är konfekyrbranschen vilket vi ser prov på när vi kollar tillbakagången på Svenska marknaden.

Han nämner även att han tycker att den organiska tillväxten har varit för dålig senaste åren och hans ambition är förbättra tillväxten och lönsamheten samt att integrera Candy King på ett framgångsrikt sätt och det är såklart väldigt viktiga åtgärder inför framtiden.

Översynen för Italienska verksamheten fortsätter och de Sauvage-Nolting öppnar för att det kan bli en framtida försäljning av den verksamheten om man inte får igång lönsamheten där vilket inte kommer som någon överraskning men det vore givetvis bra för bolaget.

Eftersom jag äger bolaget på en horisont på 10 år så gör inte den här rapporten mig särskilt orolig, jag anser fortfarande Cloetta som ett mycket stabilt bolag och skulle det mot förmodan vara en trend som fortsätter över en längre tid kan det vara läge att omvärdera bolaget men jag sitter väldigt lugn i båten.

Här kan ni läsa Cloettas Delårsrapport>

Follow

2 kommentarer:

  1. Buy The dipp, fira helgen med lite godis från cloetta 😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag gjort, hoppas du har gjort detsamma! =)

      Radera